Darjeeling FTGFOP1 100 g - czarna Powiększ widok

Herbata Darjeeling FTGFOP1 100 g - czarna

Nowy produkt

16,00 zł brutto

Pochodzi z górskiego rejonu Darjeeling znajdującego się na północy Indii. Plantacje herbaty położone są na stromych zboczach Himalajów, gdzie herbaciane krzewy mają doskonałe warunki klimatyczne.

W tym miejscu herbaciane krzewy posiadają odpowiednie warunki klimatyczne. Herbatę cechuje łagodny, subtelny i aromatyczny smak.

Czarna herbata
- Herbata czarna znana jest na całym świecie. W czasie produkcji poddawana jest procesie pełnej fermentacji. Dużo także zależy od regionu, w którym jest produkowana, może być poddawana różnym metodom obróbki. Najczęściej liście herbaty poddaje się więdnięciu, zwijaniu, fermentowaniu i suszeniu.

Napar cechuje czerwonawy kolor bądź ciemny. Pochodzenie herbaty czarnej zauważa się na plantacjach w Indiach, Afryce i Chinach. Wysoką popularność zdobyła aromatyczna herbata Darjeeling, która pochodzi z północnej części Indii. Na pozostałych miejscach można umieścić herbatę Cejlon i Assam, które pochodzą ze Sri Lanki.

Co znaczy FTGOP1?

T to herbata z nierozwiniętych pąków liści; F herbata kwiatowa; G herbata o złocistym kolorze naparu, O herbata z długich liści, P herbata z liści krótszych i grubszych.

To herbata w pełni wykonana z pierwszego zbioru liścia pędu i końcowego pączka. W nich występują miękkie i delikatne listki oraz tipsy.

Sposoby parzenia - W temperaturze 100*C, czas parzenia od 3 do 5 minut.

Dawkowanie: 15-18g na 1 litr wody. 

Po parzeniu listki oddziela się od naparu. Ich dłuższe przetrzymywanie sprawiłoby, że napar będzie miał gorzki zapach; hamują także wchłanianie żelaza i magnezu, czyli mikroelementów, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.

Polecamy

No specials at this time.

Ostatnio przeglądane

PayPal

30 other products in the same category

Produkt pomyślnie dodany do porównania