Earl grey 100 g - czarna, aromatyzowana Powiększ widok

Herbata Earl grey 100 g - czarna, aromatyzowana

Nowy produkt

16,00 zł brutto

Czarna herbata z aromatem bergamotki.

Czarna herbata
- Herbata czarna znana jest na całym świecie. W czasie produkcji poddawana jest procesie pełnej fermentacji. Dużo także zależy od regionu, w którym jest produkowana, może być poddawana różnym metodom obróbki. Najczęściej liście herbaty poddaje się więdnięciu, zwijaniu, fermentowaniu i suszeniu.

Napar cechuje czerwonawy kolor bądź ciemny. Pochodzenie herbaty czarnej zauważa się na plantacjach w Indiach, Afryce i Chinach. Wysoką popularność zdobyła aromatyczna herbata Darjeeling, która pochodzi z północnej części Indii. Na pozostałych miejscach można umieścić herbatę Cejlon i Assam, które pochodzą ze Sri Lanki.

Sposoby parzenia - W temperaturze 100*C, czas parzenia 3 do 4 minut. Po parzeniu listki oddziela się od naparu. Ich dłuższe przetrzymywanie sprawiłoby, że napar będzie miał gorzki zapach; hamują także wchłanianie żelaza i magnezu, czyli mikroelementów, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.

Dawkowanie: 12-18 g na 1 litr wody

Polecamy

No specials at this time.

Ostatnio przeglądane

PayPal

30 other products in the same category

Produkt pomyślnie dodany do porównania