Czekolada w tabliczkach

Niepowtarzalny smak i najwyższej jakości składniki wykorzystane w produkcji naszej firmowej czekolady czynią ją propozycją godną mistrzowskiego kunsztu.

Aktywne filtry

Wytwarzana zgodnie z tradycyjną recepturą nie zawiera – w przeciwieństwie do innych czekolad produkowanych na szeroką skalę – dodatku tłuszczy roślinnych. Nie szukamy sposobu na obniżenie kosztów produkcji! Z największą starannością dbamy o walory smakowe i jakościowe naszych produktów. Jedynym tłuszczem, jaki znajduje się w składzie naszej czekolady, jest prawdziwe masło kakaowe. Dzięki temu czekolada ta przyjemnie rozpuszcza się w ustach i wybornie smakuje. Dlaczego? Otóż masło kakaowe ma temperaturę topnienia bliską temperaturze ludzkiego ciała (36°C), podczas gdy inne tłuszcze roślinne rozpuszczają się dopiero w temperaturze o dwa stopnie wyższej. Niby niewiele, ale fakt ten sprawia, że podczas jedzenia czekolad z dodatkiem takich tłuszczy w ustach odkłada się nieprzyjemna warstwa, ponieważ nasz organizm nie radzi sobie z ich rozpuszczeniem.

Nasza czekolada niezwykły aromat zawdzięcza dodatkowi najlepszej naturalnej wanilii. Nie zawiera powszechnie wykorzystywanego sztucznego aromatu waniliny.

Czekolady, które proponujemy, charakteryzują się unikalnym połączeniom smaków. Owoce wchodzące w skład oryginalnych kompozycji, charakteryzują się intensywnym naturalnym kolorem i smakują jak świeże. Proces liofilizacji pozwala zachować wszystkie wartości owoców, bez konieczności ich dosładzania czy konserwowania.

Mielimy kawę w różnym stopniu na życzenie klienta

right Banner