• Nowy

Cafete Truskawka

21,50 zł
Brutto

CAFETE herbata kawowa z dodatkiem truskawki.

Waga
Ilość

CAFETE herbata kawowa z suszonej pulpy owocu kawowca 100% BIO z dodatkiem liofilizowanej truskawki.

Opkowanie: tuba 50g

Składniki: suszony miąższ z owoców kawowca (cascara Kolumbia), truskawka liofilizowana

Sposób zaparzania: CAFETE zaparzamy podobnie jak herbatę. Do dzbanka  o poj. 250 ml wsypujemy od 5-6 g produktu następnie zalewany gorącą wodą  o temp. 90°C - 94°C. Napar powinien zaparzać się w ciągu 5-8 minut. Od czasu do czasu możemy nim delikatnie zamieszać. Następnie oddzielamy resztki CAFETE (fusy) od napoju i rozlewamy  do filiżanek. 

Cafete herbata kawowa to nowa linia produktów stworzonych na bazie cascary – suszonego miąższu owoców kawowca.

Owoc ziarna kawowca przypomina owoc czereśni. W środku takiej czereśni znajduje się ziarno kawy i otoczone ono jest miąższem tzw. pulpą. W celu odzyskania ziarna kawowca należy oddzielić w sposób mechaniczny ziarno od pulpy. Ta właśnie pulpa (skórka) nazwana jest z języka hiszpańskiego cascara.

Naparu z cascary nie można nazwać kawą, ponieważ nie jest zaparzany z wypalonego ziarna kawy i nie ma jej smaku. Napar przypomina herbatę owocową, lekko słodką z nutką suszonej śliwki, wiśni, wanilii, jabłka, jeżyny, truskawki czy tez kakao. Posiada bursztynowy kolor.

Właściwości cascary:  to doskonały naturalny stymulator ze względu na zawartość kofeiny. Kofeina może wspierać funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego, działając bezpośrednio na częstotliwość akcji serca i ciśnienie krwi. Ma pozytywny wpływ na natlenianie krwi, wzmacnia koncentrację i sprawia, że odruchy są bardziej aktywne. Cascara posiada łagodne działanie przeciwbólowe. Jest bardzo skuteczna w gaszeniu pragnienia. Ma również właściwości przeciwutleniające – zawiera antyoksydianty (np. kwas chlorogenowy). Jest bogatym źródłem polifenoli. Polifenole to grupa ponad pięciu tysięcy organicznych związków chemicznych, które występują w roślinach. Główna funkcja polifenoli to nadanie barwy roślinie oraz ochrona przed szkodliwymi związkami z zewnątrz, promieniowaniem ultrafioletowym i patogenami. Spożyte polifenole wykazują działanie przeciwzakrzepowe, przeciwzapalne, przeciwgrzybicze, przeciwwirusowe oraz wzmacniające naczynia krwionośne. Chronią organizm przed działaniem stresu oksydacyjnego. Niektóre z nich przyczyniają się do zmniejszenia insulinooporności, poprawie wrażliwości insulinowej. Warto wiedzieć, że mają wpływ na aktywność wielu enzymów: np. katalazy, peroksydazy i reduktazy glutationowej, biorąc udział w procesach antyoksydacyjnych, przyczyniają się do regulacji procesu utleniania cholesterolu LDL. Niektóre z nich hamują wytwarzanie histaminy, noradrenaliny, mają działanie diuretyczne, a także mogą wpływać na poziom hormonów (m.in. estrogen).

Właściwości truskawki: zawiera  między innymi witaminę C – naturalny przeciwutleniacz Stanowi źródło manganu – składnika mineralnego będącego silnym antyoksydantem. Antyoksydanty (przeciwutleniacze) są natomiast nieprzyjaciółmi wolnych rodników. Dlaczego to takie istotne? Między innymi ze względu na tempo starzenia się organizmu. Mangan odgrywa również rolę w utrzymaniu zdrowych kości czy w prawidłowym metabolizmie energetycznym.

Zawiera błonnik – a nikomu chyba nie trzeba przypominać, jak ważny jest on dla funkcjonowania naszych jelit. Zawartość błonnika powinna być istotna również dla osób, które aktualnie się odchudzają. Jakie jeszcze „dobroci” są w stanie zaoferować nam te owoce? Truskawki zawierają również związki bioaktywne, takie jak kwas elanowy, antocyjany, kwercetynę i katechiny [3]. Substancje te charakteryzują się przede wszystkim działaniem antyoksydacyjnym, a także m.in. przeciwzapalnym.

Proces liofilizacji owoców powoduje intensyfikację ich składników odżywczych i energetycznych. Pozwala to zachować – a nawet wręcz podnieść – zawartość składników mineralnych i witamin przy ubytku wody z truskawki. Tak więc w 100 gramach truskawki liofilizowanej jest znacznie więcej wartości niż w 100 gramach świeżego owocu – który już sam w sobie jest pełen dobra dla naszego organizmu.

Od samego początku stawiamy przede wszystkim na jakość. Proponujemy naszym Klientom mieszanki CAFETE produkowanej na bazie wyjątkowej cascary z Kolumbii, przebadanej pod każdym względem przez poważne laboratoria w ramach projektu zrealizowanego przy pomocy dofinansowania z Unii Europejskiej. Przebadaliśmy w ramach wspomnianego projektu kilka cascar z pięciu różnych krajów i na tej podstawie wyselekcjonowaliśmy tę, która spełnia wszystkie nasze oczekiwania jakościowe. Ponadto każdą partię towaru poddajemy wewnętrznej kontroli laboratoryjnej.

Specyficzne kody

ean13
5900168403109

Sposoby dostawy

W sklepie planetakawy.pl dostępne są nastepujące sposoby dostawy:

Poczta polska

do 0,5 kg 0,5 - 2 kg 2 - 10 kg 10 - 20 kg 20 - 30 kg
Przedpłata 13 zł 16 zł 20 zł 24 zł 28 zł
Za pobraniem 16 zł 19 zł 23 zł 27 zł 31 zł

Paczkomaty InPost

do 1,5kg 1,5 - 5kg  5 - 15 kg
Przedpłata 12,50 zł 13,50 zł 15,50 zł


Kurier InPost

do 5 kg 5 - 10 kg  10 - 20 kg
Przedpłata 16,50 zł 17,50 zł 18,50 zł
Za pobraniem 18 zł 19 zł 20 zł

Kurier DPD

do 2 kg 2 - 5kg  5 - 10 kg 10 - 20 kg
Przedpłata 16 zł 17 zł 20 zł 26 zł
Za pobraniem 23 zł 24 zł 27 zł 33 zł


Wszystkie powyższe ceny są cenami brutto


Darmowa dostawa

Darmowa dostawa obowiązuje przy zamówieniu powyżej 90 zł brutto dla zamówień opłaconych z góry.


Sposoby płatności

W sklepie planetakawy.pl dostępne są nastepujące sposoby płatności:

  1. Przelew zwykły
  2. Przelewy24
  3. PayU
  4. PayPal


Numery kont bankowych

Niezbędne w przypadku realizacji zamówienia przelewem zwykłym

  1. Bank Pekao: 52 1240 5208 1111 0010 8864 3842
  2. Ing Bank Slaski: 81 1050 1445 1000 0090 7449 1565

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Cafete Truskawka

CAFETE herbata kawowa z dodatkiem truskawki.

Napisz swoją opinię